.

.

.

Příběhy z cestování, fotky a videa 

Každý z vašich příběhů na blogu je oživený fotografiemi a videi z popisovaných destinací. Ať už jde o video z průzkumu divočiny v Keni na safari, plavbu Amazonkou nebo procházku vinicemi v Toskánsku. Kromě videí a fotografií se s vámi také podělíme o naše rady a doporučení ohledně cestování. Chcete vědět, jak najít nejlepší místo k pobytu, jak ušetřit na letenkách nebo jak ochutnat místní lahůdky? 

Ať už jste zkušení cestovatelé nebo nováčci, věříme, že Videa z výletů a cest vám přinesou spoustu inspirace a nových poznatků. Tak se tedy ponořte do světa cestování s námi a sdílejte své zážitky a tipy s ostatními cestovateli. Přejeme vám příjemné čtení a úspěšná dobrodružství!

Vítejte na cestovatelském blogu Videa z výletů a cest!  Jana, Roman a Petr

Adršpašské skály jsou propojeny s Teplickými skalami v souvislou plošinu, od které je odděluje sedm kilometrů dlouhý kaňon Vlčí rokle. Tento region nabízí až 90 metrů vysoké skalní věže, hluboké soutěsky, malebný vodopád a dvě jezírka. Celá oblast je přístupná po zpoplatněné okružní turistické trase.

Město světel, Paříž, opět potvrzuje svoji gastronomickou prestiž otevřením prvního francouzského muzea sýrů. Tento pátek 14. června se brány Musée du Fromage poprvé otevřely veřejnosti a lákají jak místní obyvatele, tak turisty k nezapomenutelnému zážitku, který oslavuje jednu z nejdůležitějších kulinářských tradic Francie.

Vídeňské trhy jsou opravdu jedinečným zážitkem. Mají od vánočních dárků přes gastronomické speciality, hlavně úžasnou atmosféru. Mají stánkaře, jejichž grog je naprosto fantastický - budete mít pocit, že je výjimečný a jistotu, že levnější než u nás.

Představte si, že jste na pokraji velkého, nádherného lesa, plného cest, zvířat, květin, tajemných skrytých pokladů a nekonečných dobrodružství. Nebudete však vstupovat do tohoto lesa sami a bez přípravy. Mám pro vás mapu a kompas, abyste se v tomto lesa neztratili, ale naopak objevili všechno, co má tento les nabídnout. Tento les je Barcelona a...

PARTYZÁN ADVENTURE

Rozjeď dobrodružství s Partyzány | Zážitková turistika na maximum | Posilni ducha v přírodě 

Vyjeď s Partyzány a objev kouzlo zážitkové turistiky. Posílíš nejen tělo, ale i ducha a rozšíříš své hranice. Přidej se k nám a prožij nezapomenutelné chvíle plné dobrodružství, sebejistoty a nových přátelství. Rozvíjej svou odolnost, adaptabilitu, sebejistotu a vnitřní potenciál. Mrkni na web a vyber si své dobrodružství.

Jak to začalo

Už od útlého dětství žiju v podstatě život partyzána. Vyrůstal jsem na vesnici, kde bydlely jen dvě rodiny. Lítal jsem v přírodě od rána do večera, můj táta je tremp a často mě bral na vandry. Na statku, kde jsme bydleli, bylo hodně práce. Rodiče nestíhali, tak mi vyrobili molitanový obleček a celé dny mě nechávali hlídat fenou vlčáka. Tahle zkušenost mě, jak doufám, pozitivně poznamenala. Hory jsem si zamiloval hned, co se mnou přestala mávat puberta, a věnuji se jim dodnes. Moje oblíbené destinace jsou Alpy a Balkán, Island.

Někdy potřebuji zjednodušit svůj život do takové míry, že vše, na co myslím,
je příštích deset metrů, ne příštích deset let.

Miloslav Oktábec