.

.

.

Příběhy z cestování, fotky a videa 

Každý z vašich příběhů na blogu je oživený fotografiemi a videi z popisovaných destinací. Ať už jde o video z průzkumu divočiny v Keni na safari, plavbu Amazonkou nebo procházku vinicemi v Toskánsku. Kromě videí a fotografií se s vámi také podělíme o naše rady a doporučení ohledně cestování. Chcete vědět, jak najít nejlepší místo k pobytu, jak ušetřit na letenkách nebo jak ochutnat místní lahůdky? 

Ať už jste zkušení cestovatelé nebo nováčci, věříme, že Videa z výletů a cest vám přinesou spoustu inspirace a nových poznatků. Tak se tedy ponořte do světa cestování s námi a sdílejte své zážitky a tipy s ostatními cestovateli. Přejeme vám příjemné čtení a úspěšná dobrodružství!

Vítejte na cestovatelském blogu Videa z výletů a cest!  Jana, Roman a Petr

"Jmenuji se Ana Marie a dnes budu vaší průvodkyní," pronesla mladá slečna, která celá zadýchaná přispěchala přesně úderem desáté hodiny k naší skupince čtyř zájemců o tajemství vily Stiassni. "Ponořme se do příběhu jedné rodiny a do génia architekta Ernsta Wiesnera", pokračovala při odemykání vstupních dveří vily.

Slunce se líně plazi po obloze. Je středa, třináctá hodina, a já jsem plný očekávání. Jurkovičova vila přede mnou, secesní schovanka, ve stínu Wilsonova lesa, se tyčí jako klenot architektury. Její tvůrce, inspirován britským venkovským stavitelstvím, vtiskl do jejích zdí neobyčejnou syntézu. Jako by v ní tančily lidové motivy střední Evropy...

V tiché ulici Černých Polí se tyčí secesní kráska – vila rodiny Löw-Beer. Její zdi by mohly vyprávět příběh plný zvratů, tragédií a nečekaných proměn. Kdo vlastně může říci, že tato vila je jeho? Osud si s ní pohrával jako rozmarné dítě s oblíbenou hračkou, předávaje ji z ruky do ruky, aniž by se ptal na svolení.

Uprostřed nádherné zahrady, na svahu nad lužáneckým parkem v Brně, stojí Arnoldova vila – jeden z nejstarších a nejzachovalejších domů bohaté architektonické historie města. Skvost, postavený v roce 1862 podle návrhu stavitele Josefa Arnolda, prošel během své téměř 160leté existence mnoha dramatickými osudy, které odrážejí turbulentní vývoj celé...

Synagoga v údolí řeky Jihlavy je vyprávějícím svědkem staletí židovské přítomnosti na jižní Moravě. Její mohutné zdi, pulsující příběhy nespočetných generací, pamatují doby radosti i smutku, modliteb i ticha. Nese otisky rukou dávných stavitelů, kteří vztyčili tento dům víry uprostřed malebné moravské krajiny.

PARTYZÁN ADVENTURE

Rozjeď dobrodružství s Partyzány | Zážitková turistika na maximum | Posilni ducha v přírodě 

Vyjeď s Partyzány a objev kouzlo zážitkové turistiky. Posílíš nejen tělo, ale i ducha a rozšíříš své hranice. Přidej se k nám a prožij nezapomenutelné chvíle plné dobrodružství, sebejistoty a nových přátelství. Rozvíjej svou odolnost, adaptabilitu, sebejistotu a vnitřní potenciál. Mrkni na web a vyber si své dobrodružství.

Jak to začalo

Už od útlého dětství žiju v podstatě život partyzána. Vyrůstal jsem na vesnici, kde bydlely jen dvě rodiny. Lítal jsem v přírodě od rána do večera, můj táta je tremp a často mě bral na vandry. Na statku, kde jsme bydleli, bylo hodně práce. Rodiče nestíhali, tak mi vyrobili molitanový obleček a celé dny mě nechávali hlídat fenou vlčáka. Tahle zkušenost mě, jak doufám, pozitivně poznamenala. Hory jsem si zamiloval hned, co se mnou přestala mávat puberta, a věnuji se jim dodnes. Moje oblíbené destinace jsou Alpy a Balkán, Island.

Někdy potřebuji zjednodušit svůj život do takové míry, že vše, na co myslím,
je příštích deset metrů, ne příštích deset let.

Miloslav Oktábec